Om te beginnen bent u al op de website van RELO Wonen terecht gekomen en dat is een goede start van uw zoektocht!
U kunt kosteloos alle beschikbare woningen bekijken op onze website. Staat er een woning tussen die u graag wilt bezichtigen of wilt u ons een zoekopdracht geven zodat wij voor u aan het werk kunnen gaan aan als aanhuurmakelaar? Dan kunt u zich heel eenvoudig aanmelden via het registratieformulier welke u kunt vinden op onze website.
Wilt u eerst weten wat wij als aanhuurmakelaar voor u kunnen betekenen, lees dan hier verder.
Veel verzamelsites halen beschikbare woningen van andere sites dus ook van de site van RELO Wonen en voegen deze toe op hun eigen site. Dit aanbod is niet altijd up-to-date en wij hebben helaas geen invloed op hun wijze van de presentatie van huurwoningen.
RELO Wonen hanteert een bruto inkomenseis van driemaal bruto de gevraagde huurprijs. Wanneer een verhuurder een andere inkomensnorm hanteert, staat dit omschreven bij het object. Lees hier meer over de inkomensnorm.
Jazeker, u kunt ons alsnog een zoekopdracht geven en inschakelen als aanhuurmakelaar. Wij gaan dan actief op zoek naar de door u gewenste woonruimte buiten onze portefeuille.
Lees hier meer wat wij voor u kunnen betekenen.
Bij woningen binnen onze portefeuille is de verhuurder onze opdrachtgever en betaalt u geen bemiddelingscourtage. U betaalt ons wel bemiddelingscourtage indien u ons een zoekopdracht geeft en wij voor u als aanhuurmakelaar aan het werk gaan.
Vooraf hoort u van ons wat de bemiddelingskosten zijn, wel zo eerlijk en helder toch?
Meer informatie kunt u hier vinden.
Ja, dat is heel goed mogelijk. U heeft misschien wel extra hulp nodig bij het onderhandelen over de huurvoorwaarden en het juridische gedeelte. Het kan zijn dat u dat zelf moeilijk vindt of het zelf niet wilt doen.
Voor ons zijn deze onderhandelingen en de juridische aspecten dagelijks werk! Waarom niet een expert inschakelen als aanhuurmakelaar?
Voor veruit de meeste woningen in onze portefeuille ligt de aanvangshuurprijs vaak ruim boven de huurtoeslaggrens. De huurtoeslaggrens ligt op € 900,07 per maand voor 2025. Maar of en hoeveel huurtoeslag u krijgt, hangt ook af van uw leeftijd, woonsituatie en inkomen. Bent u jonger dan 23 jaar? Dan mag uw huur in 2025 niet hoger zijn dan € 477,20. De actuele zaken omtrent de huurtoeslag kunt u vinden op de website van de belastingdienst.
Voor kamers ligt de huurprijs vaak wel onder de grens, maar hiervoor kan er geen huurtoeslag aangevraagd worden omdat het geen zelfstandige woning betreft.
U krijgt uw borg terug indien er geen schade is aan of in de gehuurde woning. Vaak gebeurt dit binnen een maand na het einde van de huurovereenkomst.
Heeft de verhuurder nog een vordering op u of heeft u schade gemaakt in de woning, welke u niet voor het einde van de huurovereenkomst heeft hersteld of vervangen? Dan heeft de verhuurder het recht om dit te verrekenen met uw borg. Is de borg meer dan de vordering of de schade, dan ontvangt u het restant van de borg terug. Is de borg niet genoeg om de vordering of de schade te dekken dan zult u het verschil uiteraard nog moeten betalen.
Als de huurovereenkomst is geëindigd en het gehuurde is opgeleverd dan moet de verhuurder de waarborg aan u terugbetalen. De verhuurder mag niet zonder reden de borg inhouden of verrekenen!
De terugbetaling van de borg is aan wettelijke regels gebonden. De wet zegt hierover het volgende: ‘Een huurder dient het gehuurde op te leveren aan de verhuurder in eenzelfde staat als bij aanvang van de huur, uitgezonderd ouderdom of slijtage en normale gebruikerssporen. Is er bij aanvang van de huur een opnamestaat van de woning gemaakt, dan dient deze als leidraad voor de oplevering bij einde van de huurovereenkomst. Is er schade, dan kan de verhuurder, mits deze u een redelijke termijn heeft gegeven om de schade te herstellen, de schade op u verhalen. Er moet dan wel een opnamestaat bij het einde van de huurovereenkomst opgemaakt zijn. Is er geen opnamestaat van de woning bij aanvang van de huurovereenkomst? Dan wordt u geacht het gehuurde op te leveren zoals deze is bij het einde van de huurovereenkomst. Een verhuurder moet dan aantonen dat u de schade aan de woning heeft veroorzaakt. Hij kan niet zomaar de borg achterhouden, maar dient een procedure te starten.’
Bij het einde van de huurovereenkomst dient u de woning op te leveren in eenzelfde staat als dat u deze gekregen heeft bij aanvang van de huur. Vaak weet u zelf welke zaken u moet herstellen of vervangen alvorens u de sleutels weer overdraagt aan de verhuurder.
Als er een opnamestaat is gemaakt bij de aanvang van de huur dan is het logisch dat de verhuurder ook een opnamestaat maakt bij het einde van de huur. Een verhuurder kan dan op afspraak met u ongeveer veertien dagen voor het einde van de huur een voorinspectie doen en samen met u optekenen welke zaken u moet herstellen voor het einde van de huurovereenkomst. Op de einddatum dient u alle opgetekende zaken hersteld te hebben, ook de zaken welke tijdens de voorinspectie verborgen zijn gebleven.
Heeft u de schade niet hersteld? Dan heeft de verhuurder het recht om deze schade op uw kosten te laten repareren of vervangen. De verhuurder hoeft u dan geen tijd meer te geven om alsnog de schade te herstellen. Heeft de verhuurder geen voorinspectie gedaan? Dan dient de verhuurder u nog de tijd te geven om na de einddatum alsnog zaken te herstellen. U dient er dan wel rekening mee te houden dat u huurpenningen moet betalen over de dagen die u nodig heeft de woning in goede staat op te leveren. Indien opgenomen in uw huurovereenkomst kan u door de verhuurder een boete worden opgelegd voor iedere dag dat de woning niet in juiste staat is opgeleverd.
U heeft een leuke woning bezichtigd en na er een nachtje over te hebben geslapen wilt u deze graag huren? Uiteraard stuurt u ons dan direct een enthousiaste e-mail om uw keuze kenbaar te maken! Van ons ontvangt u dan een huurbevestiging. Met de ondertekening van deze bevestiging geeft u aan de woning te willen huren. Tevens sturen wij u een overzicht van de documenten die wij van u nodig hebben. Na ontvangst van de door u getekende huurbevestiging en de gevraagde documenten, doen wij een eerste check van uw documenten. Blijkt hieruit dat u de geschikte huurder kan zijn, dan stellen wij u voor aan de verhuurder als mogelijke nieuwe bewoner van de woning!
In principe dient u alle klachten omtrent de woning aan te geven bij uw verhuurder of de beheerder van de woning (wie de beheerder is staat vermeld in uw huurovereenkomst)
Hebben wij het technische beheer over uw woning dan kunt u direct contact met ons opnemen. Dat kan via ons portal.relo-makelaars.nl hier kunt u uw reparatieverzoek indienen en wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
Een volledig overzicht van de gevraagde documenten vindt u hier.
Het is verstandig om tijdens de huurperiode een inboedelverzekering af te sluiten ook als u de woning gemeubileerd huurt. Immers, u heeft ook eigen spullen zoals kleding, computer, laptop, tablet of wellicht meubelstukken of schilderijen en deze vallen niet onder de inboedelverzekering van de verhuurder. Ook een Aansprakelijkheidsverzekering is verstandig om af te sluiten (het is niet verplicht).
Wanneer u een woning huurt bent u direct vanaf het moment van registratie bij uw gemeente verantwoordelijk voor de gemeentelijke belastingen zoals riool- en afvalstoffenheffing en waterschapsbelasting. U wordt hier automatisch voor aangeslagen door de gemeente. In het geval de verhuurder toch zelf wordt aangeslagen terwijl u de woning bewoont, dient u op eerste verzoek van de verhuurder het bedrag van de aanslag aan de verhuurder te voldoen.
Schroom dan niet om contact op te nemen. Wij staan u altijd graag en enthousiast te woord.
RELO Wonen
Helsinkihaven 3b
1448 KP te Purmerend
0299-760023
contact@relowonen.nl